I skuggan av San Siro

San siro

Martin Bengtsson har skrivit en självbiografi om sitt liv som fotbollsproffs. För det var just fotbollsproffs han alltid velat bli, och till slut blev. Men var drömmen om proffslivet var kanske inte vad han hade tänkt sig.

Som 9-åring såg Martin Bengtsson en dokumentär på tvn om det holländska fotbollslaget Ajax ungdomsakademi. Han hade alltid drömt att bli fotbollsproffs, men i och med att han såg den där dokumentären förstod han att inget skulle komma gratis. Han var tvungen att jobba hårt för att nå dit han ville, och lade upp en plan för hur han skulle nå dit. Redan som ung grabb gjorde Martin ett träningsschema som gick ut på flera timmars fotbollsspelande och styrketräning varje dag. Med målet att spela i allsvenskan som 14-åring och senare nå till Italien som 16-åring.

All träning ger till slut resultat, Martin kommer till allsvenskan, och framförallt, Martin kommer till Italien och storklubben Inter som spelar sina hemmamatcher på San Siro. Men räcker det att drömmen om ett proffsliv i Italien gått i uppfyllelse, stämmer drömmen överens med verkligheten?

I denna självbiografi berättar Martin om hur livet som ungdomsproffs i ett främmande land ter sig. En gripande berättelse som inte handlar bara om fotboll, utan mycket om livet utanför planen. En perfekt bok för ungdomar som drömmer om att bli fotbollsproffs, med hög igenkänningsfaktor. Boken är en riktig bladvändare som är svår att sluta läsa, och en tankeväckare som kanske passar extra bra för skolungdomar som vill börja läsa.